Damiána je posvátnou rostlinou Aztéků. Jedná se o divoce rostoucí keř s malými žlutými květy. Výška keře bývá až okolo 2 metrů. Má zauzlenou, dřevěnou, silně rozvětvenou stopku, lehce zoubkované, střídavé listy rostou od světlé prutovité větve. Damiána má velice příjemnou vůni i chuť...
21.03.2016 13:19
Celý článek
Stévie sladká (Stevia rebaudiana) je světlomilná tropická rostlina z čeledi hvězdnicovitých. Stévie si získala oblibu nejen kvůli svým léčivým účinkům, ale také jako vynikající nízkokalorické sladidlo (sladivost je až 300 × vyšší než u klasického cukru). Stévie se používá především jako...
21.03.2016 12:36
Celý článek
Kopřiva dvoudomá je bylina s mnohostranným využitím. Kopřiva disponuje vysokým obsahem proteinů, velkým množstvím minerálů - vápník, hořčík, draslík, železo... Obsahuje dále vitaminy C, B, karoten, chlorofyl, třísloviny, glukokininy, celulózu, acetylcholin, sacharidy, bílkoviny, fytoncidy...
21.03.2016 11:34
Celý článek
Co jsou probiotika?
Trávicí trakt obsahuje velké množství nejrůznějších bakterií. Ze zdravotního hlediska je žádoucí, aby byl trávicí trakt osídlen těmi správnými, „přátelskými“ bakteriemi, které chrání organismus před patogeny, mající nežádoucí vliv na lidský organismus. Zdravé bakterie bojují s...
11.03.2016 16:23
Celý článek
Kurkuma (neboli indický šafrán - hindsky Haridra) je koření zlato - žluté barvy. Vůně je dřevito - květinová, chuť zemitá, nahořklá, lehce připomínající pepř. Kurkuma se získává rozemletím oddenku vytrvalé byliny z čeledi zázvorníkovitých - kurkumovníku dlouhého (Curcuma longa). Kurkumovník je...
05.02.2016 12:48
Celý článek
Řasa chlorella patří mezi nejstarší organismy, které jsou schopny fotosyntézy. Vznikla před cca 2,5 miliardou let a hrála důležitou roli v rozvoji naší atmosféry bohaté na kyslík, a v rozvoji dalších forem života. Pochází původně z Asie a její název je odvozen z jejího vysokého obsahu chlorofylu...
27.01.2016 18:57
Celý článek
Maca je superpotravinou, jídlem i léčivou bylinou zároveň, často přezdívanou „peruánský ženšen“ (ač s ním není nikterak příbuzná). Už před více než 2000 lety byla základní součástí jídelníčku původních obyvatel starého Peru, kteří využívali její schopnosti k posílení organismu, zvýšení energie,...
27.01.2016 18:53
Celý článek
Kokosový olej je univerzální - lze jej využít v péči o pokožku i k vaření.
Kokosový olej se v našem těle během trávení rozkládá na glukózu, neboli hroznový cukr, který postupně dodává tělu energii a přitom se v něm neusazuje (postupné dodávání energie je způsobeno delším procesem trávení kokosového...
27.01.2016 18:50
Celý článek
Mladý ječmen detoxikuje, stabilizuje hladinu cholesterolu, snižuje krevní tlak, posiluje imunitu, snižuje PH organismu (je zásaditý), příznivě působí na hormonální systém i psychiku (obsahuje serotonin - hormon štěstí), skvěle působí na střevní peristaltiku, je výtečným pomocníkem v boji proti...
27.01.2016 18:43
Celý článek
Patříte mezi ty, kteří mají hlad a cítí se unavení, sotvaže dosnídali? Možná, že Vaše snídaně neobsahovala dostatek vlákniny, vitamínů a minerálů. Právě pro Vás je tu řešení v podobě úžasných snídaňových směsí od výrobce Iswari! Cítit se zdravě znamená živit se zdravě... Dejte sbohem tučným...
27.01.2016 18:38
Celý článek