Superfoods

Superfoods, tedy super potraviny - to jsou jedlé zázraky naší planety...

Superfoods – super potraviny

Jedná se o potraviny nebo potravinové doplňky, které jsou pro svůj obsah důležitých látek pro lidský organismus jako jsou minerální látky nebo vitamíny velmi ceněny. Jejich antioxidační účinky a podpora imunitního systému jsou naprosto výjimečné a mohou se tak řadit nad obvyklá jídla, s kterými se běžně setkáváme. Samozřejmě, že spoustu živin můžeme získat i z běžných potravin, ale kvůli devastaci půdy nebo chemickým látkám a pesticidům, s nimiž naše jídlo přijde do kontaktu, ztrácejí potraviny svou hodnotu.

Super potraviny jsou zde s námi již po tisíce let a starodávné civilizace si jich velmi cenili. Nyní je čas tyto jedlé legendy oživit. Tyto plodiny se vyvinuly díky přírodním podmínkám, kterým se dokázaly přizpůsobit. Aby přežily, musely v sobě uchovávat všechny důležité látky potřebné k růstu a výživě. Díky tomu můžeme v Super potravinách objevovat skutečně abnormální množství nutričních hodnot, kterých se nám jinak často nedostává.

Superfoods by se měly konzumovat v syrovém stavu, aby vařením či jinou tepelnou úpravou nepřišly o již zmíněné látky. Zde už je soupis super potravin.

Nechť je jídlo tvým lékem a tvým lékem nechť je jídlo. - Hippokrates

Açai
AFA modrozelená řasa
Aloe Vera
Camu Camu
Goji
Chia semínka
Chlorella
Kakaové boby
Kelp
Kokosové ořechy
Konopná semena
Lucuma
Maca
Mladý ječmen
Noni
Quinoa
Spirulina
Včelí produkty
Yacon