Archiv článků

Damiána

Damiána je posvátnou rostlinou Aztéků. Jedná se o divoce rostoucí keř s malými žlutými květy. Výška keře bývá až okolo 2 metrů. Má zauzlenou, dřevěnou, silně rozvětvenou stopku, lehce zoubkované, střídavé listy rostou od světlé prutovité větve. Damiána má velice příjemnou vůni i chuť...
Celý článek

Stévie sladká

Stévie sladká (Stevia rebaudiana) je světlomilná tropická rostlina z čeledi hvězdnicovitých. Stévie si získala oblibu nejen kvůli svým léčivým účinkům, ale také jako vynikající nízkokalorické sladidlo (sladivost je až 300 × vyšší než u klasického cukru). Stévie se používá především jako...
Celý článek

Kopřiva dvoudomá

Kopřiva dvoudomá je bylina s mnohostranným využitím. Kopřiva disponuje vysokým obsahem proteinů, velkým množstvím minerálů - vápník, hořčík, draslík, železo... Obsahuje dále vitaminy C, B, karoten, chlorofyl, třísloviny, glukokininy, celulózu, acetylcholin, sacharidy, bílkoviny, fytoncidy...
Celý článek

Probiotika

Co jsou probiotika? Trávicí trakt obsahuje velké množství nejrůznějších bakterií. Ze zdravotního hlediska je žádoucí, aby byl trávicí trakt osídlen těmi správnými, „přátelskými“ bakteriemi, které chrání organismus před patogeny, mající nežádoucí vliv na lidský organismus. Zdravé bakterie bojují s...
Celý článek

Kurkuma

Kurkuma (neboli indický šafrán - hindsky Haridra) je koření zlato - žluté barvy. Vůně je dřevito - květinová, chuť zemitá, nahořklá, lehce připomínající pepř. Kurkuma se získává rozemletím oddenku vytrvalé byliny z čeledi zázvorníkovitých - kurkumovníku dlouhého (Curcuma longa). Kurkumovník je...
Celý článek

Chlorella

Řasa chlorella patří mezi nejstarší organismy, které jsou schopny fotosyntézy. Vznikla před cca 2,5 miliardou let a hrála důležitou roli v rozvoji naší atmosféry bohaté na kyslík, a v rozvoji dalších forem života. Pochází původně z Asie a její název je odvozen z jejího vysokého obsahu chlorofylu...
Celý článek

Maca

Maca je superpotravinou, jídlem i léčivou bylinou zároveň, často přezdívanou „peruánský ženšen“ (ač s ním není nikterak příbuzná). Už před více než 2000 lety byla základní součástí jídelníčku původních obyvatel starého Peru, kteří využívali její schopnosti k posílení organismu, zvýšení energie,...
Celý článek

Kokosový olej

Kokosový olej je univerzální - lze jej využít v péči o pokožku i k vaření. Kokosový olej se v našem těle během trávení rozkládá na glukózu, neboli hroznový cukr, který postupně dodává tělu energii a přitom se v něm neusazuje (postupné dodávání energie je způsobeno delším procesem trávení kokosového...
Celý článek

Mladý ječmen - zelený král

Mladý ječmen detoxikuje, stabilizuje hladinu cholesterolu, snižuje krevní tlak, posiluje imunitu, snižuje PH organismu (je zásaditý), příznivě působí na hormonální systém i psychiku (obsahuje serotonin - hormon štěstí), skvěle působí na střevní peristaltiku, je výtečným pomocníkem v boji proti...
Celý článek

Snídejte zdravě

Patříte mezi ty, kteří mají hlad a cítí se unavení, sotvaže dosnídali? Možná, že Vaše snídaně neobsahovala dostatek vlákniny, vitamínů a minerálů. Právě pro Vás je tu řešení v podobě úžasných snídaňových směsí od výrobce Iswari! Cítit se zdravě znamená živit se zdravě... Dejte sbohem tučným...
Celý článek